27 Ağustos 2008 Çarşamba

ERKEKLER İÇİN SEKS KILAVUZU!

Herşeyin ilmi var!

ERKEKLER İÇİN SEKS KILAVUZU!
Uzun süreli bir ilişkinin içinde misiniz? Başka kadınları mı düşlüyorsunuz? Belki de düşlemenin ötesine geçtiniz. Dışarı çıkmanın ve 'bayan doğru'lardan oluşan uzun kuyruktan yenisini seçmenin vaktinin geldiğini mi düşünüyorsunuz? Hayatınızdaki kadınla seksüel bir ilişkiyi sürdürmek neden bu kadar zor? Şimdi o kıvılcımı tekrar ateşlemenin ve heyecanı geri getirmenin yolunu öğrenin.

Arena dergisi Ağustos sayısında erkeklere seksin, erotizmin psikolojik arka planını ve inceliklerini anlattı...

Aşk hakkında yalan söylüyorlar, hem de hepsi… Film yapımcıları, şarkı sözü yazarları, şairler, öğretmenler, kadın magazinlerindeki eksperler, nasıl mutlu olusunuz tarzında kitapların yazarları, arkadaşlarınız ve aileniz. Bu saydıklarımızdan hiçbiri, yetişkinlerin en önemli psikolojik sorunuyla ilgili gerçeği söylemezler. Bir süredir ilişkide olanlar ve endişelenmeye başlayanlar için güzel haberlerimiz var. Her şey yolunda. Aklınızdan soğuk gölgeler gibi geçen gizli şüpheler sizi düşünmeye mi sevk ediyor? Normal. Kavga mı ediyorsunuz? Normal. Ateşli seks hayatınız sıradanlaştı mı? Normal. Düşünceleriniz başkalarının teninde boğulmaya mı başladı? Bu da normal.
Biliyoruz ki “sonsuza kadar mutlu yaşadılar” sözü bir masal. Tüm filmlerde, aşk romanlarında vaat edilen şeyler, doğruyu söylemek gerekirse psikolojik, nörolojik ve biyolojik olarak imkânsız. Kariyerlerini uzun dönemli ilişkileri incelemeye adayan profesörlere soracak olursanız, aşık olma fikri, modern dünyanın yarattığı koca bir yalan. Son derece iyi giden ilişkilerin, kanlı korku filmlerinde eli satırlı katilin peşinden koştuğu aptal sarışınlar gibi paramparça olmalarının sebebi, aşkın işleyişi hakkındaki yanlış inanışlara dayanmakta.

Bilim adamlarına göre batı kültürü, ilişkilerden çok kolay ve çabuk vazgeçiyor. Bir şeyleri devam ettirmek için çaba sarf etmiyor. Üretim toplumundan tüketim toplumuna geçtiğimiz için her şeyde olduğu gibi sekste ve aşkta da hızlı bir şekilde tüketim yaşanıyor. Bunda bizim aşka olan çarpık bakış açımızın da payı var. İşler yokuş aşağı gitmeye başlayınca yüksek beklentiler, insanı şu şekilde düşündürmeye sevk ediyor “yanlış karar verdim, yeni birini bulmalıyım.” Ama vakaların çoğunda bu durum doğru değil.

Uzmanlara göre genellikle çok sık söylediğiniz şey ‘benim ilişkimde ters giden bir şeyler var; ona karşı, kız kardeşime benzer şeyler hissetmeye başladım’ sözü. Şimdi -bu duygusal sistemi anlarsanız- bu, kesinlikle öngörülebilir ve normal bir şey. Ama insanlar bunu anlamıyorlar. Bu nasıl oldu? Nasıl böyle yanlış yola girdik ve fonksiyon dışı hale geldik? Bunun yanıtı, bireysellikte gizli.

Bizim jenerasyonumuz bireyselliği fazlasıyla benimsiyor ama bunun bir ideoloji olduğunu unutarak, doğa kanunu olduğuna ve insanların bu şekilde yaşamaları gerektiğine inanıyor. Biz bireyselcilere göre hayatın anlamı, bütün potansiyelimizi kullanmak. En yüksek başarıya, en yüksek tatmine ulaşmayı arzuluyoruz. Bu yüzden günümüzdeki ilişkilerde tek bir şey var, o da bireysel mutluluk. Bunun anlamı şu: çılgınca seks, hafif romantizm, zar zor duygusal bağ. Tüm bunları ruh eşimizle, paramparça psikolojisi her açıdan bizimkini tamamlayan biriyle yaşamamız gerekiyor; kırık bir tabağın parçalanmış iki yarısı gibi…


Beynimiz aşka, uyuşturucuya verdiği tepkinin aynısını veriyor. Sonunda bağımlı oluyoruz. Bittiğinde de duygusal çöküşten yakınıyoruz.

Asla Olmayacak!
Bu büyük, mutluluk dolu rüyanın ne kadar imkânsız olduğunu anlamak için öncelikle, bu idealin günümüz koşullarıyla en ufak bir benzerlik taşımadığını fark etmeniz gerekmekte. Uzun süreli ilişkiye bakışınız ve ilişkiden beklentileriniz, gerçek hayatta ve uygulamada geçerli olan anlayışlardan çok uzak. Günümüzde çokeşlilik, ayarlanmış evlilikler, sosyal ve finansal çıkarlar doğrultusunda evliliğe giden ortaklıklar gibi birçok ilişki çeşidine rastlayabiliyoruz hâlâ.

Bireyselliğin değiştirdiği anlayışla birlikte, son 50 yılda uzun süreli ilişkileri devam ettiren etkenler de oldukça değişti ve ortaya yeni etkenler çıktı. Feminizmin güçlü etkilerini hissettirmesi, çocuk sahibi olmak gibi bir nedeni arkasına alan evliliğin, günümüz bireyselliğin bencilliğine uygun bir hal almasını sağladı. Artık ana neden, güzel duygular yaşamadan duygusal destek almak. Din, komşuluk ilişkileri ve aile kavramı gibi desteklerin birer birer hasar görmesi, uzayan çalışma saatleri ve hayat beklentileri, ‘ölüm bizi ayırana kadar’ durumunun yorucu bir maraton haline gelmesine sebep oluyor. Kısacası, yapmayı planladığımız bu şeyler hiç bu kadar zor olmamıştı.

Kalp ve Seksin Çatışması
“İnsan düşünen hayvandır” lafını bir yana bırakın; insan, iki kalpli bir hayvandır. Bünyemizde iki kalp, iki farklı aşk sistemi barındığını bilmelisiniz. Bizim bildiğimiz kalp, aptal olanıdır. Hayatın içine, keyfe birdenbire balıklama atlar. Savaşa, sanata, cinayete ilham verir; her şeye geçici olarak renk katar. Bu durum, birçokları tarafından tutkulu aşk olarak tanımlanır. Sürekli değildir çünkü beynimiz buna izin vermez. Aslında tutkulu bir aşkın içindeyken uyuşturucu etkisinde gibiyiz. Phenylethylamine adlı nörokimyasal bir madde salgılanmaya başlıyor. Ayrıca beynin çeşitli yerleri de harekete geçiyor; uyuşturucu madde kullanımı sonucu bünyede dolaşmaya başlayan, dopamin adlı sinirsel taşıyıcı maddenin salgılanması da var. Beynimiz uyarıcı maddelere nasıl tepki veriyorsa, aşka da aynı tepkiyi veriyor. Dengesini korumak için çeşitli kimyasallar üretiyor ve böylece daha toleranslı olunmasını sağlıyor. Ama bu durum geçtiğinde, tekrar dengesiz hale geliyor ve tam tersi yöne doğru gidiyoruz. Umutsuzluğa boğuluyor, acı bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. İşte, yaptığımız hatalar da o zamana rastlıyor.

Bir sabah uyanıyoruz ve bütün o heyecanın gittiğini görüyoruz. İşte o zaman, ikinci kalbimizin çalışmaya başladığını fark edemiyoruz. Bu ikinci kalbin ortaya çıkardığı şey, bağımlı bir aşk. Bunun oluşması, diğerine göre zaman alıyor. Vahşi, akıl almaz, ne yapacağı bilinmez kardeşine karşın bu daha akıllı, kibar, olgun bir adam gibi davranıyor. O kadar ateşli ve görkemli olmasa da, yıllar geçtikçe büyüyerek daha çok yol alıyor. Başarılı bir ilişkide tutku hiçbir zaman tam olarak ölmüyor zaten; köz olarak kalıyor. Bazen yeniden alevlendiğini görüyorsunuz; bazen o kadar soğuyor ki tamamen söndüğünü sanıyorsunuz. Bağımlı aşk, üstünde bir sürü mum olan 50. yıldönümü pastanızı yerken onun yüzündeki kırışıklıkları hayran kalmanızı sağlıyor.

Bağımlılığın temelinde güven ihtiyacı yatıyor. Olayın can alıcı kısmı, her zaman bir güven arayışında olmamızdan kaynaklanıyor. Eskiden anne ve babamıza muhtaçken, şimdi ilişki yaşadığımız kişiye bağımlı oluyoruz ve beklentilerimiz ondan yana oluyor. Tabii ki birlikteliklerimizin tek nedeni bu güven ihtiyacını doyurmak değil ama ilişki büyük oranda bunun üzerine kurulu olduğu için, farkına varmadığınız problemler çıkıyor ve bu problemler yatak odanıza da atlıyor. 50’li yıllarda insan davranışlarını anlamak için maymunlar üzerinde bir dizi deney yapılmış ve bu deneylere göre bir çocuğun davranışlarını, güvenlik ve araştırma merakının etkilediği tespit edilmiş. Çocukken annemizin eteğinin dibindeyken, büyüyünce kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başlayıp annemizin arkasına saklanmaktan vazgeçiyoruz. Romantik partnerimize gösterdiğimiz duygusal ve tehlikeli bağ da çocukken annemize gösterdiğimiz bağın bir uzantısı.

Hiçbir zaman güvenlik duygusundan vazgeçmiyoruz ve kendimize koruyucular arıyoruz. Bunun ironik tarafı da, insanların böyle bir aşka sahip olduklarını anladıkları zamanın, ilişkilerini bitirdikleri zamanla aynı olması. Birçok insana göre boşanma olayıyla birlikte, taraflarda birbirleriyle temasa geçme ihtiyacı doğuyor. Ayrıca bu dönemde insanlar, birlikteyken duygusal anlamda pek bir şey paylaşamadıklarını düşündükleri birinin yol açtığı üzüntüyle yara alıyorlar.

Aşkı tanımaktaki başarısızlığımızın bir diğer kanıtı, bu konudaki cehaletimizin sonucunda yarattığımız ilişki katliamı. Tabii ki bu bir kural değil. Ayrılan birçok çift, bunu haklı nedenlerden ötürü yapıyor. Sonsuz mutluluk masalının aksine, romantik uyuşturucu, çiftlerin birbirlerine uygun olup olmadığının sağlıklı bir göstergesi değil. Birçok çift, iki kalp arasındaki bu boşluğa düşmeden, aşkın bir halinden diğer haline sağlıklı bir geçiş yaşıyorlar. Ama bu çiftler bile, tanıdıklığın getirdiği, yavaşça oluşan erozyona engel olamazlar.

İnsanlar yeni ve farklı şeylere dikkat eder. Karşınızdaki kişiyi yeni yeni tanıyorsanız, ona dikkat etmeniz gerekir. Uzun süreli ilişkilerde ise karşınızdakinin davranışlarını, nerede ne yapacağını bilirsiniz. Bu da artık dikkat etmenize gerek kalmadığı anlamına geliyor.
Duygularımız ise, iyiliğimiz ve mutluluğumuz tehlike altında olduğunda harekete geçen bir savunma sistemi işlevi görüyor. Sevgilinizin davranışları daha tahmin edilebilir olduğunda, duygularınız ancak sinir bozucu bir şey yaptığında harekete geçer hale geliyor. Bunun sonucunda, ortaya çıkan durum belli: panik ve karşınızdaki insanı sevmediğiniz düşüncesi. Oysa bunun nedeni, insanın doğasında gizli. Duygularımızı ve dikkatimizi yöneten donanım, bu şekilde ayarlanmış.
Benzer bir durum yatak odasında da geçerli. Aslında, uzun süreli ilişkilerde seks hakkında bilinenler çok az. Araştırmalara göre çiftlerin % 20’si bazen yıllarca seks yapmadan da evli kalabiliyorlar. Uzmanlara göre, ilk seferde hissettiklerinizi hissetmeniz, ne yazık ki bir daha asla mümkün olmuyor. İşte bunu anlamayan ya da vahşi seksin ateşini hep diri tutmak isteyen insanlar, seri halde birçok ilişki yaşamak durumunda kalıyorlar. Bir yandan da hayatın başka alanlarında oldukça gerçekçi, ruhsal konulara prim vermeyen ama aşkın kaderine inananları da aynı son bekliyor. Cazibe denen uyuşturucunun etkisinde kapıldığımız büyü, kendi öykümüzün kahramanı gibi hissetmemizi, bizi bekleyen fırtınalı geleceği göğüslememizi sağlıyor. Ama aslında, ilişki sırasında başkalarını çekici bulmak normal bir şey. Psikologlara göre bunu yaşamanız, bitkisel hayatta olmadığınızı gösteriyor.

Hayat boyu sürecek ilişkinin ödülleri, o kadar fark edilir değil. Tutkulu aşkın aksine, size porno filmlerindeki gibi bir seks vaat etmez. Balayınız bittiğinde, içinizdeki bireysel tutkuların çağrısına kulak tıkamalı ve mükemmel bir ilişki beklentisi içine girmemelisiniz; aksi halde 51. yaş gününüzde striptiz kulübünde sizi hiç de çekici bulmayan bir dansçının kalçalarına bakarken bulabilirsiniz kendinizi. Bu arada eski karınız da daha akıllı biriyle mutlu mutlu yaşıyor olur.

Evlilik ve seks kültürü
Toplumsal gelenekler, yatak odasındaki alışkanlıklarımızı belirleyen etkenlerin en başında geliyor. Ancak tarihin her döneminde, tüm toplumların tek eşliliği ve bildiğimiz anlamda evlilik kurumunu öngördüğünü söylemek olanaksız.

Sosyal antropologlara göre, Japonya’da 1950’lerin sonlarına kadar varlığını sürdüren, ‘yobai’ (gece emeklemesi) adında bir gelenek varmış. Buna göre, gece herhangi bir kadının evine giden ve onun adını söyleyen bir erkek, onunla sevişebilirmiş. Yani buna göre, evli bir adam komşusunun karısını ziyaret edebilir; karısı da başka biriyle yatıyor olabilir ve bunu kimse sorgulamaz. Hepiniz o dönemde Japonya’da yaşamayı isterdiniz herhalde ama bazı şeyler bu kadar alenen yapılınca, ortaya başka sorunların çıkması da kaçınılmaz. Mesela en basitinden, babalık konusunda tam bir karmaşa yaşanır; gerçi herkes birbirine benzediği için, bunu çok da önemsememeleri mümkün. Yine de, bu örnek bize evliliğin doğal bir durum değil, kültürel bir kavram olduğunu gösteriyor.

İlişkiler ve aldatma kavramı
Amerikan Hastanesi’nden psikolog Aslı Akkan’a göre uzun ilişkilerde çiftler bir olmaya çalışırken birey olduklarını unutuyorlar. Zaman geçtikçe ilişkiyi kurtarmak adına kendilerini düşünmekten vazgeçiyorlar. Bu durum ilişkilerin sıradanlaşmasına, sıkmasına hatta çiftlerin boğulmasına sebep oluyor. Akkan’a göre bunu mümkün olduğunca önlemek için tarafların kendilerine zaman ayırmaları, kendi arzularının ne olduğunu belirleyip onları tatmin etmek için bir gayret göstermeleri yararlı olur. Bunun yanı sıra kendilerine güven duygusunu en üst seviyeye çıkarmak da yıpranmayı aza indirecek önemli unsurlardandır. Dr. Aslı Akkan ilişkiye bağımlı olmamızın sebebinin kişinin sürekli olarak partneri tarafından terk edileceği, gerçekten sevilmediği ve sonunda yalnız kalacağı korkusundan kaynaklandığını öne sürüyor. Bunun sebebinin de çocukken yaşanan kaygılı ve çelişkili ilişkilerden kaynaklandığını söylüyor. Bir ilişkideyken başkalarıyla seksüel ilişki kurmamızın sebebiyse çiftlerin kişilik yapıları, duygu durumları ve iletişim biçimlerine göre farklı nedenleri var ve bunun psikolojik olarak genel geçer bir cevabı yok.

H2

5 yorum:

poyraz tolga dedi ki...

MERHABA BEN POYRAZ TOLGA ANKARA CANKAYA TURİZİMCİYİM YAŞ 38 BOY 170 KİLO 80 PENİS 20 SANTİM KALIN DAMARLİ COOK COOK GEC BOSALAN DOYUMSUZ BİRİYİM VUCUDUM KILSIZ BEYAZ ANKARADA TEK GECELİK SEKS YAPMAK ISTEYEN EVLİ CİFTLER EVLİ BAYANLAR YAŞLI OLGUN GENC BAKİRE BAYANLAR GIZLILIK GÜVEN SAYGI MEDENIYET ANLAYIS TEMIZLIK TİTİZLİK DURUSTLUK MEZARA KADAR SIRDASLIK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK ÖNEMLİ BU KURALLARA UYGUNSAN ARA YOKSA ASLA ASLA ASLA KESİNLİKLE ARAMA BIRDE ARAYIP SONRA YANLIS ARAMISIM KUSURA BAKMAYIN DIYEN GERIZEKALILAR MALLAR ODUNLAR KAZMALAR ÖKÜZLER VE TELI CALTIRIP TELINI ACMAYAN TELEFON SAPIKLARI TUTKAL YAPISIK INSANLAR ARAMASIN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ANKARA ANKARALI BAYANLAR WAHATSAP VİBER LINE VAR OZELEDE AÇIK SAYGILARIMA 05373215942

Unknown dedi ki...

teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap car

POYRAZ TOLGA dedi ki...

MERHABALAR BEN POYRAZ TOLGA ANKARA CANKAYA TURİZİM SRKTM VAR 39 170 KİLO 80 PENİS 17 SANTİM KALIN DAMARLİ COOK COOK COOK GEC BOSALAN DOYUMSUZ BİRİYİM VUCUDUM KILSIZ BEYAZ ANAL SEKS YAPMAK ISTEYEN BAYANLAR AİLE İÇİ SEKS YAPMAK ISTEYEN BAYANLAR ANNE KIZI AYNI ANDA SEKS YAPMAK ISTEYEN BAYANLAR ABLA BACI AYNI ANDA SEKS YAPMAK ISTEYEN BAYANLAR KOCASININ GOZUNUN ÖNÜNDE SİKİLMESİNİ İZLEMEK İSTEYEN BAYANLAR ESININ GÖZUNUN ÖNÜNDE SİKÏLMESINİ ÏZLEMEK ISTEYEN BEYLER ESINI KENDISINI AYNI ANDA SIKTIRMEK ISTEYEN BEYLER HAMİLE KALMAK İSTEYEN BAYANLAR KENDI EVİNDE MASAJ YAPTIRMAK İSTEYEN BAYANLAR HAYALİNDEKİ BÜTÜN SEKS TÜRLERİNİ SINIRLAR KOYMADAN BENİMLE ÖZGÜRCE DOYASIYA FANTAZININ KIRALINI SEKSIN SON NOKTASINI YAŞAMAK ISTEYEN ARZULU BAYANLAR 2 ERKEK TARAFINDAN AYNI ANDA SIKILMEK ISTEYEN BAYANLAR 50 60 YAŞ ARASI BAYANLAR HERŞEY SELBES SINIRSIZ KESİNLİKLE KOL GİBİ KALIN DAMARLI PENİSİMİ BOGAZINA KADAR SOKA SOKA SOKA SOKA SOKA SOKA SOKA BANA SAKSO CEKE CEKE CEKE CEKE CEKE CEKE CEKE BENİ AGZINA BOMBA GİBİ BEMBEYAZ SÜT RENGI DÖLÜMÜ AGZINA SURATINA PATLATMAK İSTEYEN BAYANLAR TEK GECELİK SEKS YAPMAK ISTEYEN EVLİ CİFTLER EVLİ BAYANLAR YAŞLI OLGUN GENC BAKİRE BAYANLAR GOT DELİGİNİ SİKTİRMEK İSTEYEN BAKİRE KIZLAR AM YALATMAK GÖT DELIGINI YALATMAK AMININ İCİNE GÖT DELİGİNİN İÇİNE DIL MASAJI YAPTIRMAK İSTEYEN BAYANLAR AMININ İCİNİ GOT DELIGININ İCİNİ BANA KOPEKLER GİBİ YALATA YALATA YALATA YALATA YALATA YALATA YALATA AGZIMA BOSALMAK AGZIMA AKITMAK SURATIMA İSEMEK İSTEYEN ARZULU BAYANLAR KOL GİBİ KALIN DAMARLI PENİSİMİ HER YERINE SOKMAK ISTEYEN MEMUR ÖĞRETMEN HEMŞİRE DOKTOR MIMAR AVUKAT IS KADINI EV KADINI BAYANLAR FAZ GECMEDIGIM KURALLARIM GIZLILIK GÜVEN SAYGI MEDENIYET ANLAYIS TEMIZLIK TİTİZLİK DURUSTLUK MEZARA KADAR SIRDASLIK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK COOOOK ÖNEMLİ ARA ASLA ASLA ASLA KESİNLİKLE PISMAN OLMAYACAKSIN BUNDAN KESİNLİKLE ADIN GIBI EMIN OL YETERKI INSAN INSAN OLSUN MERHAMETLI VICDANLI OLSUN GUVENILIR OLSUN GIZLILIK GÜVEN SAYGI MEDENIYET ANLAYIS TEMIZLIK TİTİZLİK DURUSTLUK MEZARA KADAR SIRDASLIK OLSUN 24 SAAT ARAYA BILIRSINIZ DENGESİZ TUTARSIZ KARARSIZ NE ISTEDIGINI BILMEYEN PISKOLOJISI BOZUK OLAN ARIZA BAYANLAR ASLA ASLA ASLA KESİNLİKLE ARAMASIN LÜTFEN ANKARALI BAYANLAR ARASIN ARA INSAN GİBİ MEDENI BIRSEKILDE ÖZGÜRCE KONUSALIM �� �� �� �� �� �� NOT NOT NOT NOT NOT NOT NOT SEKS SONRASI KIMSE KIMSEYI TANIMIYACAK RAHATSIZ ETMEYECEK ARAMAYACAK ASLA ASLA ASLA KESİNLİKLE BU KURALLARA UYGUNSAN ARA YOKSA ASLA ASLA ASLA KESİNLİKLE ARAMA BIRDE ARAYIP SONRA YANLIS ARAMISIM KUSURA BAKMAYIN DIYEN GERIZEKALILAR MALLAR ODUNLAR KAZMALAR ÖKÜZLER VE TELI CALTIRIP TELINI ACMAYAN TELEFON SAPIKLARI TUTKAL YAPISIK INSANLAR ABAZALAR UZAK DURSUNLAR ARAMASINLAR ANKARA DISI HIC ARAMASIN LÜTFEN ANKARALI BAYANLAR ARASIN ARACIM VAR EVIM MUSAIT ÖNCE ARA KONUSALIM KAFAMIZ UYARSA GORUSURUZ UYMAZSA HERKES YOLUNA GIDER TEKRAR SAYGI VE HURMETLERIMI ARZ EDERİM ANKARALI KENDINE ÖZ GUVENI OLAN BAYANLARI BEKLIYORUM ARA KONUS ANLA DINLE BENCE NE KAYBEDERSIN YASA GÖR DIYORUM KORKMA KAPINA GELİP YATMAM ZATEN SECICIYIM HOSUMA GIDERSEN DIYORUM ANKARA LÜTFEN WAHATSAP VİBER VAR OZELLE ARAMAYIN CEVAP YOK KENDINE GUVENEN TELINI ACIK EDER SAPIKLAR TUTKAL YAPISIK INSANLAR ARAMASIN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ANKARALI BAYANLAR EVLI CIFTLER EVLI BEKAR DUL BAYANLAR ARASIN WAHATSAP VİBER LİNE BİP WECHAT VAR 05373215942 05373215942 05373215942 05373215942 

mehmet dedi ki...

MEHMET BEN 05374667155 NUMARAM SLM BAYANLAR OYLEKI INSAN BAZEN BIR DOST YADA BIR PATNERE IHTIYAC DUYAR HOS BIR SES BIR TEBESUM ARAR VEYA DELICE SEVISMEK ISTER SICAK BIR DOKUNUSA IHTIYAC DUYAR ISTE YADA BIR GULUS KENDINE GETIRIR INSANI ASLA PISMAN OLMAYACAGINIZ CEKINMEDEN ARAYABILECEGINIZ BIRIYIM....WATSAPP SMS NOT.... SAPIKLIKTA LEVEL ATLAYANLAR VE GAYLAR ARAMASIN LUTFEN

















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































.

Adana Jigolo dedi ki...

Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

* Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

* Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

* Tost olmayı arzulayan bayanlar

* Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

* Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

* 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var